VLS Podcast: Tiếng Việt | Lưu Quang Vũ

[Vietnamese below]
“Vietnamese language” is the title of the poem, but there’s no words describe directly about Vietnamese language.
The author uses the familiar images such as mother’s voice, rice fields, bamboo and buffalo to describe a peaceful and rustic Vietnam which is the element creating and nurturing our language – Vietnamese language.
You will see how beautiful Vietnamese is via “Tiếng Việt” by Lưu Quang Vu.

Bài thơ Tiếng Việt nhưng lại hoàn toàn không có câu từ nào diễn tả về tiếng Việt mà hoàn toàn là những hình ảnh quen thuộc về một Việt Nam yên bình, mộc mạc như: tiếng mẹ gọi, cánh đồng, lũy tre, đàn trâu,…
Nhà thơ Lưu Quang Vũ đã mượn những hình ảnh về cuộc sống của người Việt để diễn tả tiếng Việt bởi chính nó là nguyên tố giúp tạo nên và nuôi dưỡng tiếng Việt.
Qua bài thơ chúng ta sẽ thấy được những âm thanh trầm bổng, những điều giản dị, mộc mạc nhưng cũng không kém phần đáng yêu của tiếng Việt.

Join Vietnamese Language Studies (VLS) today to not only learn Vietnamese language but also Vietnamese culture, traditions, history, cuisine, people and many other interesting aspects of Vietnamese. As a leading Vietnamese language center in Ho Chi Minh City (Saigon), we offer a wide selection of personalized online and in-person Vietnamese language lessons ranging from beginner to advanced levels. Contact us now to not only learn more about our Vietnamese programs but also join our community of expatriates, businesses, organizations, international students, travelers, overseas Vietnamese and local Vietnamese. 

Hãy đến với Vietnamese Language Studies ngay hôm nay để không chỉ học tiếng Việt mà còn cả văn hóa, truyền thống, ẩm thực, con người và rất nhiều điều thú vị khác của Việt Nam. Vietnamese Language Studies (VLS) là một trong những trung tâm hàng đầu tại Thành phố Hồ Chí Minh (Sài Gòn) trong lĩnh vực giảng dạy tiếng Việt và văn hoá Việt cho người nước ngoài và Việt Kiều.

07/03/2022

You May Also Like…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments