Vietnamese lesson: Rice

🌾 What is RICE in Vietnamese? Is it lúa, thóc, gạo or cơm?

Rice is a staple in many regions of the world, Vietnam included.

Do you know that, in Vietnamese, pre-harvest rice, threshed rice, milled rice and cook rice have different names?

Let’s explore their unique names in today’s lesson.

“Rice” được xem là nguồn thực phẩm chính của các gia đình Việt. Với mỗi giai đoạn của cây “rice”, người Việt có các cách gọi khác nhau để mô tả chúng; đó là lúa, thóc, gạo, cơm.

Bạn đã phân biệt được các cách gọi này của “rice” chưa?

Video hôm nay sẽ giúp bạn nhé!

#rice#vietnamesefood #cơm_tấm #gạo #Thóc #Lúa #cơm

Join Vietnamese Language Studies (VLS) today to not only learn Vietnamese language but also Vietnamese culture, traditions, history, cuisine, people and many other interesting aspects of Vietnamese. As a leading Vietnamese language center in Ho Chi Minh City (Saigon), we offer a wide selection of personalized online and in-person Vietnamese language lessons ranging from beginner to advanced levels. Contact us now to not only learn more about our Vietnamese programs but also join our community of expatriates, businesses, organizations, international students, travelers, overseas Vietnamese and local Vietnamese. 

Hãy đến với Vietnamese Language Studies ngay hôm nay để không chỉ học tiếng Việt mà còn cả văn hóa, truyền thống, ẩm thực, con người và rất nhiều điều thú vị khác của Việt Nam. Vietnamese Language Studies (VLS) là một trong những trung tâm hàng đầu tại Thành phố Hồ Chí Minh (Sài Gòn) trong lĩnh vực giảng dạy tiếng Việt và văn hoá Việt cho người nước ngoài và Việt Kiều.

18/10/2021

You May Also Like…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments