Vietnamese Culture: Vietnamese people and the lunch-time nap

[Vietnamese below]

Vietnamese people have the habit of taking a lunch-time nap.

This can be the result from the tropical climate weather and the big meal for lunch that makes people sleepy in the noon time after their lunch.

Many foreigners find this habit to be strange but many experts have pointed out that a short nap at the lunch-time brings a lot of positive effects to the heart and brain, and helps people to increase the concentration on their work for the rest of the working day.

Join Vietnamese Language Studies (VLS) today to not only learn Vietnamese language but also Vietnamese culture, traditions, history, cuisine, people and many other interesting aspects of Vietnamese. As a leading Vietnamese language center in Ho Chi Minh City (Saigon), we offer a wide selection of personalized online and in-person Vietnamese language lessons ranging from beginner to advanced levels. Contact us today to not only learn more about our Vietnamese programs but also join our community of expatriates, businesses, organizations, international students, travelers, overseas Vietnamese and local Vietnamese.

—————–

Người Việt thường có thói quen ngủ trưa sau bữa ăn trưa từ 15 phút đến 1 tiếng.

Nguyên nhân của thói quen này một phần bắt nguồn từ khí hậu nhiệt đới và khẩu phần ăn của người Việt.

Việt Nam là nước nhiệt đới nên buổi trưa và đầu giờ chiều là khoảng thời gian có nhiệt độ nóng nhất trong ngày nên mọi người thường không chọn ra ngoài vào thời điểm này.

Thêm vào đó, bữa trưa được người Việt Nam xem là một bữa ăn quan trọng nên khẩu phần ăn thường nhiều, cơ thể cần năng lượng để tiêu hóa lượng lớn thức ăn nên sẽ dẫn đến buồn ngủ.

Dù nhiều người nước ngoài thấy thói quen này thật lạ lùng nhưng nhiều chuyên gia đã chỉ ra thói quen ngủ trưa của người Việt mang lại rất nhiều tác dụng tích cực đến tim mạch và não bộ đồng thời giúp tăng khả năng tập trung và hiệu suất làm việc trong thời gian còn lại của ngày làm việc.

Hãy đến với Vietnamese Language Studies ngay hôm nay để không chỉ học tiếng Việt mà còn cả văn hóa, truyền thống, ẩm thực, con người và rất nhiều điều thú vị khác của Việt Nam. Vietnamese Language Studies (VLS) là một trong những trung tâm hàng đầu tại Thành phố Hồ Chí Minh (Sài Gòn) trong lĩnh vực giảng dạy tiếng Việt và văn hoá Việt cho người nước ngoài và Việt Kiều.

12/10/2021

You May Also Like…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments