Vietnamese Culture: Trống đồng

[Vietnamese below]

“Trống đồng” or the bronze drum is the instrument which was born back to the Bronze Age.

“Trống đồng” is not only a musical instrument but it is also a symbol of power and religion.

According to Vietnamese beliefs, “trống đồng” is a spiritual object because there was a Bronze god claiming himself to be the god of the bronze drum who helped many Vietnamese dynasties such as Hung Kings, the Ly, the Tran dynasties defeat their enemies.

“Trống đồng” were used in religious ceremonies, festivals, and wars when the tribal leader called on their people to gather.

“Trống đồng” often belongs to the leaders and was a symbol of power.

It was also considered as a valuable asset which was buried together with the owner.

Join Vietnamese Language Studies (VLS) today to not only learn Vietnamese language but also Vietnamese culture, traditions, history, cuisine, people and many other interesting aspects of Vietnamese. As a leading Vietnamese language center in Ho Chi Minh City (Saigon), we offer a wide selection of personalized online and in-person Vietnamese language lessons ranging from beginner to advanced levels. Contact us today to not only learn more about our Vietnamese programs but also join our community of expatriates, businesses, organizations, international students, travelers, overseas Vietnamese and local Vietnamese.

—————-

Trống đồng là một loại nhạc cụ gõ bằng đồng, xuất hiện từ thời đại đồ đồng.

Trống đồng không chỉ là một nhạc khí mà nó còn là biểu tượng cho quyền lực, tôn giáo…

Theo tín ngưỡng của người Việt thì trống đồng là một vật linh vì có vị thần tự xưng là thần trống đồng, tức thần Đồng Cổ đã giúp nhiều triều đại Việt Nam trong việc giữ nước hộ dân từ thời Vua Hùng, đến nhà Lý, nhà Trần…

Trống đồng được dùng trong các nghi lễ tôn giáo, trong lễ hội, và trong chiến tranh khi người thủ lĩnh bộ lạc kêu gọi mọi người từ khắp nơi tụ về để cùng chiến đấu.

Trống thường thuộc về những người thủ lĩnh và là biểu tượng của quyền lực.

Trống đồng cũng được coi là một tài sản quý, và được chôn theo khi người chủ qua đời.

Hãy đến với Vietnamese Language Studies ngay hôm nay để không chỉ học tiếng Việt mà còn cả văn hóa, truyền thống, ẩm thực, con người và rất nhiều điều thú vị khác của Việt Nam. Vietnamese Language Studies (VLS) là một trong những trung tâm hàng đầu tại Thành phố Hồ Chí Minh (Sài Gòn) trong lĩnh vực giảng dạy tiếng Việt và văn hoá Việt cho người nước ngoài và Việt Kiều.

14/01/2022

You May Also Like…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments