Vietnamese Culture: Pickles for Tet holiday

[English below]

Tết là dịp lễ quan trọng của người Việt, bởi vậy mà hầu như không ai mua bán gì trong dịp này. Vì thế mà trước đây, khi chưa có tủ lạnh, tủ đông để trữ thực phẩm, người Việt thường muối các loại rau củ để có thể dùng trong dịp Tết.

Ngoài ra, Tết cũng là dịp mà người Việt ăn uống rất nhiều, đặc biệt là các loại thịt và bánh; do đó các loai rau củ ngâm/muối chua là phương thức hữu hiệu chống ngán và còn rất tốt cho hệ tiêu hoá.

Có rất nhiều loại rau củ được dùng để ngâm/muối chua như:
– Củ kiệu
– Hành tím
– Dưa leo
– Su hào
– Củ cải
– Cà rốt
….
Bạn đã thử những loại rau củ ngâm/muối chua nào rồi? Chia sẻ cùng VLS nhé!
——————-
Tết is one of the most important holiday of Vietnamese people which last for 1 week or so. During this holiday, Vietnamese people don’t usually sell/ purchase things. To have enough food for Tết, Vietnamese people have been pickling vegetables since we didn’t have fridges or any kind of machines to store food for a long time.

Tet is also the time when meat and cakes made of glutinous rice are often served, so this is high time for something with low calories and fresh like pickles, which is great for one’s digestion.

These above are some kinds of pickled vegetable you can easily find during Vietnamese lunar new year.

Have you ever tried one of them? Share with us!

 

Hãy đến với Vietnamese Language Studies ngay hôm nay để không chỉ học tiếng Việt mà còn cả văn hóa, truyền thống, ẩm thực, con người và rất nhiều điều thú vị khác của Việt Nam. Vietnamese Language Studies (VLS) là một trong những trung tâm hàng đầu tại Thành phố Hồ Chí Minh (Sài Gòn) trong lĩnh vực giảng dạy tiếng Việt và văn hoá Việt cho người nước ngoài và Việt Kiều.

Join Vietnamese Language Studies (VLS) today to not only learn Vietnamese language but also Vietnamese culture, traditions, history, cuisine, people and many other interesting aspects of Vietnamese. As a leading Vietnamese language center in Ho Chi Minh City (Saigon), we offer a wide selection of personalized online and in-person Vietnamese language lessons ranging from beginner to advanced levels. Contact us today to not only learn more about our Vietnamese programs but also join our community of expatriates, businesses, organizations, international students, travelers, overseas Vietnamese and local Vietnamese.

08/02/2021

You May Also Like…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments