Vietnamese Culture: Những câu chúc tết phổ biến | Popular wishes on Tết holiday

[English below]

Tết là dịp lễ quan trọng, khởi đầu cho một năm mới. Người Việt quan niệm, “đầu xuôi thì đuôi lọt”, vậy nên trong những ngày đầu năm mới, người ta thường chúc nhau những câu chúc may mắn, bình an.

Tết holiday is one of the important holiday in Vietnam. Vietnamese people believe that the nice words/attitude in the new year days will bring us a successful/happy year long.

Therefore, Vietnamese people will give each other the best wishes for a lucky and successful Lunar New Year.

Dưới đây là một số câu chúc tết thường gặp trong dịp tết ở Việt Nam

Below are some of Tet holiday greetings and wishes.

Chúc mừng năm mới: Happy Lunar New Year

An khang thịnh vượng: safe and sound, wealthy, and prosperous.

Vạn sự như ý: the wishes will come true.

Tấn tài tấn lộc: a new year of wealth and fortune

Sống lâu trăm tuổi: long life of 100 years

Sức khỏe dồi dào: plenty of health

 

Hãy đến với Vietnamese Language Studies ngay hôm nay để không chỉ học tiếng Việt mà còn cả văn hóa, truyền thống, ẩm thực, con người và rất nhiều điều thú vị khác của Việt Nam. Vietnamese Language Studies (VLS) là một trong những trung tâm hàng đầu tại Thành phố Hồ Chí Minh (Sài Gòn) trong lĩnh vực giảng dạy tiếng Việt và văn hoá Việt cho người nước ngoài và Việt Kiều.

Join Vietnamese Language Studies (VLS) today to not only learn Vietnamese language but also Vietnamese culture, traditions, history, cuisine, people and many other interesting aspects of Vietnamese. As a leading Vietnamese language center in Ho Chi Minh City (Saigon), we offer a wide selection of personalized online and in-person Vietnamese language lessons ranging from beginner to advanced levels. Contact us today to not only learn more about our Vietnamese programs but also join our community of expatriates, businesses, organizations, international students, travelers, overseas Vietnamese and local Vietnamese.

09/02/2021

You May Also Like…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments