Vietnamese Culture: Của hồi môn

[English below]
Của hồi môn thường là món quà của cha mẹ cho con gái khi kết hôn. Thông thường đó là những món đồ có giá trị, và việc này đã trở thành phong tục tập quán của người Việt Nam từ xưa đến nay mỗi khi người con gái đi lấy chồng.
Việc cha mẹ cho con gái của hồi môn khi đi lấy chồng thể hiện lòng yêu thương con gái của cha mẹ, mong muốn con gái có được cuộc sống sung túc, đủ đầy, cũng như cho con một số vốn đủ đầy để làm ăn. Bên cạnh đó, một số gia đình sử dụng của hồi môn để tạo địa vị cho con gái, của hồi môn càng nhiều thì càng chứng minh địa vị của nhà gái càng lớn.
***
A dowry is usually a gift from parents to their children when they get married. Usually these are valuable items, and this has become the habit and custom of Vietnamese people since the past when a girl gets married.
Parents give their daughter a dowry when they get married shows their parents’ love, wanting their daughter to have a prosperous life, as well as giving her a sufficient capital to do business. Besides, some families use dowry to create social status for their daughter, the more dowry, the greater the status of the bride’s family.

20/07/2022

You May Also Like…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments