Vietnamese Culture: Christmas Ceremony in Vietnam

Lễ Giáng sinh là ngày lễ phổ biến của những người theo Kitô giáo như Công giáo và Tin lành.

Lễ Giáng sinh lần đầu tiên được tổ chức ở VIệt Nam do bà Maria Mađêlêna Minh – Đức Vương Thái Phi (vợ Chúa Nguyễn) chủ toạ.

Những năm gần đây, lễ giáng sinh trở nên vô cùng phổ biến ở Việt Nam.

Không chỉ những người theo đạo Kito mà hầu hết mọi người đều ùa ra đường vào ngày này để đến các con phố đã được trang hoàng rực rỡ và trao cho nhau những món quà, những lời chúc đặc biệt.

Nhân dịp này, VLS xin chúc mọi người có một mùa giáng sinh an lành và hạnh phúc!

Christmas is a popular holiday for Christians such as Catholics and Protestants.

The first Christmas ceremony in Vietnam was presided by Mary Magdalene Minh – King Thai Phi (the wife of Lord Nguyen).

In recent years, Christmas has become extremely popular in Vietnam.

On this day, not only does the Christians but also others join the crowded on the streets decorated beautifully and colorfully to celebrate this holiday and give each other presents and best wishes.

VLS wish you a warm and happy holiday!

Join Vietnamese Language Studies (VLS) today to not only learn Vietnamese language but also Vietnamese culture, traditions, history, cuisine, people and many other interesting aspects of Vietnamese. As a leading Vietnamese language center in Ho Chi Minh City (Saigon), we offer a wide selection of personalized online and in-person Vietnamese language lessons ranging from beginner to advanced levels. Contact us now to not only learn more about our Vietnamese programs but also join our community of expatriates, businesses, organizations, international students, travelers, overseas Vietnamese and local Vietnamese. 

Hãy đến với Vietnamese Language Studies ngay hôm nay để không chỉ học tiếng Việt mà còn cả văn hóa, truyền thống, ẩm thực, con người và rất nhiều điều thú vị khác của Việt Nam. Vietnamese Language Studies (VLS) là một trong những trung tâm hàng đầu tại Thành phố Hồ Chí Minh (Sài Gòn) trong lĩnh vực giảng dạy tiếng Việt và văn hoá Việt cho người nước ngoài và Việt Kiều.

24/12/2020

You May Also Like…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments