Vietnamese Cuisine: Cocktail Phở

[English below]
Cocktail là một loại thức uống được pha trộn, chứa rượu. Tại Hà Nội, có một loại cocktail đặc biệt là Cocktail Phở. Cocktail Phở được tạo ra bởi người pha chế Phạm Tiến Tiếp. Khi trình bày ý tưởng pha chế loại cocktail mang hương vị phở tại cuộc thi Diageo Reserve World Class Việt Nam năm 2012, Tiếp khiến nhiều người vô cùng ngạc nhiên và thậm chí bị cho là “crazy idea” (ý tưởng điên rồi) bởi thật khó để tưởng tượng rượu và phở kết hợp với nhau sẽ cho ra thành phẩm thế nào.
Thế nhưng Cocktail phở lại mang đến một hương vị rất riêng khi kết hợp được vị cay đặc trưng của rượu với các hương hoa hồi, thảo mộc, quế, chanh, vì thế mà nó có thể chinh phục được cả những khách hàng khó tính nhất.
Nếu bạn yêu thích rượu và món phở trứ danh Việt Nam thì đừng quên bỏ qua món cocktail thú vị này nhé.

Hãy đến với Vietnamese Language Studies ngay hôm nay để không chỉ học tiếng Việt mà còn cả văn hóa, truyền thống, ẩm thực, con người và rất nhiều điều thú vị khác của Việt Nam. Vietnamese Language Studies (VLS) là một trong những trung tâm hàng đầu tại Thành phố Hồ Chí Minh (Sài Gòn) trong lĩnh vực giảng dạy tiếng Việt và văn hoá Việt cho người nước ngoài và Việt Kiều.

***
Cocktail is a mixed drink containing alcohol. In Vietnam, especially in Hanoi, there is a special cocktail called Cocktail Phở. Cocktail Phở was created by bartender Pham Tien Tiep. When presenting the idea of ​​making a pho-flavored cocktail at the 2012 Diageo Reserve World Class Vietnam competition, Tiep surprised many people and even called him a “crazy idea” because it’s hard to imagine how wine and phở combined together will result in a finished product.
However, cocktail Pho brings a very unique flavour when successfully combined the distinctive spicy taste of the wine and the scent of anise, herbs, cinnamon, and lemon makes the pho-flavored cocktail able to conquer the most demanding customers.
If you are both a cocktail-lover and Vietnamese pho-lover, don’t forget to try this fascinating cocktail.

Join Vietnamese Language Studies (VLS) today to not only learn Vietnamese language but also Vietnamese culture, traditions, history, cuisine, people and many other interesting aspects of Vietnamese. As a leading Vietnamese language center in Ho Chi Minh City (Saigon), we offer a wide selection of personalized online and in-person Vietnamese language lessons ranging from beginner to advanced levels. Contact us today to not only learn more about our Vietnamese programs but also join our community of expatriates, businesses, organizations, international students, travelers, overseas Vietnamese and local Vietnamese.

26/05/2022

You May Also Like…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments