Vietnamese Cuisine: Bánh tét chuối | Cylindrical glutinous rice cake filled with banana

[Vietnamese below]

Just like bánh chưng, bánh tét is indispensable during Tet, especially for people in the central and southern regions of Vietnam.

Beside normal bánh tét filled with mungbean and pork, bánh tét chuối or bánh tét with banana stuff is fairly popular in Miền Tây or Southwest area.

The sweet flavor, the easy-to-find and cheap ingredients of bánh tét chuối express the simple, and gentle characteristics of the people in this region.

On this Tet holiday, don’t forget to try bánh tét chuối!

Join Vietnamese Language Studies (VLS) today to not only learn Vietnamese language but also Vietnamese culture, traditions, history, cuisine, people and many other interesting aspects of Vietnamese. As a leading Vietnamese language center in Ho Chi Minh City (Saigon), we offer a wide selection of personalized online and in-person Vietnamese language lessons ranging from beginner to advanced levels. Contact us today to not only learn more about our Vietnamese programs but also join our community of expatriates, businesses, organizations, international students, travelers, overseas Vietnamese and local Vietnamese.

————————

Cũng như bánh chưng, bánh tét là một món ăn không thể thiếu trong dịp Tết, đặc biệt là với những người ở miền Trung và miền Nam.

Với người dân miền Tây Nam bộ, bánh tét nhân chuối là loại bánh tét khá phổ biến. Với nguyên liệu dễ kiếm, giá thành rẻ, bánh tết chuối thể hiện đúng sự dân giã, đơn giản và hiền lành như tính cách của người dân miền sông nước.

Dịp tết này, đừng quên thử ngay món bánh tét chuối nhé!

Hãy đến với Vietnamese Language Studies ngay hôm nay để không chỉ học tiếng Việt mà còn cả văn hóa, truyền thống, ẩm thực, con người và rất nhiều điều thú vị khác của Việt Nam. Vietnamese Language Studies (VLS) là một trong những trung tâm hàng đầu tại Thành phố Hồ Chí Minh (Sài Gòn) trong lĩnh vực giảng dạy tiếng Việt và văn hoá Việt cho người nước ngoài và Việt Kiều.

27/01/2022

You May Also Like…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments