Vietnamese Cuisine: Bánh chưng, bánh tét chiên

[English below]

Bánh chưng, bánh tét là hai loại bánh truyền thống không thể thiếu trong mỗi dịp tết Việt.

Người Việt nấu nhiều bánh để dâng lên bàn thờ cúng ông bà, gia tiên. Đó là lý do mà sau dịp tết, gia đình nào cũng sẽ còn dư vài chiếc bánh chưng, bánh tét trong nhà để làm món bánh chưng, bánh tét chiên/rán.

Bánh chưng bánh tét chiên ngập dầu, giòn rụm, ăn kèm dưa món hay dưa hành, củ kiệu và tương ớt thì quả là không có món nào sánh bằng.

Nếu bạn có bạn bè người Việt Nam thì đừng quên đặt hàng ngay món này để thưởng thức trọn hương vị tết đúng điệu người Việt nhé!

Bánh chưng and bánh tét are the two indispensable traditional cakes in Vietnamese Lunar New Year.

Vietnamese people often prepare a large quantity of bánh chưng & bánh tét to offer to the family altars.

That is the reason why after Tết, every Vietnamese family still have some leftover bánh chưng and bánh Tét which will be deep fried to create a new dish called bánh chưng & bánh tét chiên/ rán.

It will be more perfect to serve this dish with onion pickles and dipping it in chili sauce.

If you have any Vietnamese friends, do not forget to ask them for a try to enjoy a full of Vietnamese Tet flavor.

Hãy đến với Vietnamese Language Studies ngay hôm nay để không chỉ học tiếng Việt mà còn cả văn hóa, truyền thống, ẩm thực, con người và rất nhiều điều thú vị khác của Việt Nam. Vietnamese Language Studies (VLS) là một trong những trung tâm hàng đầu tại Thành phố Hồ Chí Minh (Sài Gòn) trong lĩnh vực giảng dạy tiếng Việt và văn hoá Việt cho người nước ngoài và Việt Kiều.

Join Vietnamese Language Studies (VLS) today to not only learn Vietnamese language but also Vietnamese culture, traditions, history, cuisine, people and many other interesting aspects of Vietnamese. As a leading Vietnamese language center in Ho Chi Minh City (Saigon), we offer a wide selection of personalized online and in-person Vietnamese language lessons ranging from beginner to advanced levels. Contact us today to not only learn more about our Vietnamese programs but also join our community of expatriates, businesses, organizations, international students, travelers, overseas Vietnamese and local Vietnamese.

19/02/2021

You May Also Like…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments