[Tiếng Việt Đi | Let’s Vietnamese] Vietnamese Kitchen Idioms and Expressions

[Vietnamese below]

Idioms and expressions don’t just help explain complex, and even abstract, ideas in simple terms, but also add character to your speech.

Let’s start off with a few interesting idioms and expressions that are commonly used in daily life conversations.

Trong tiếng Việt, có nhiều thành ngữ được tạo ra bằng cách mượn hình ảnh đồ dùng, nguyên liệu nấu ăn để ám chỉ đến tính cách con người hay những tình huống phổ biến trong đời sống hằng ngày.

Video dưới đây sẽ giúp bạn hiểu rõ hơn một vài thành ngữ thú vị thông qua những màn đối đáp thông minh, hài hước và rất “Việt Nam” của hai học viên siêu tài năng của VLS, đó là chị Beau và anh Bo O’Brien.

***Thành ngữ trong video:

– Ăn hành – To go through the wringer

– Gừng càng già càng cay – With age comes wisdom

– Nồi nào úp vung nấy – Every Jack has his Jill.

– Thêm mắm, thêm muối – To stretch the blanket; to make a mountain out of a molehill

– Giận cá chém thớt – To take it out on someone/something else

#VLS #Vlstudies #vietnameselesson #languagelearning #languageclass #vietnameseidioms #idiom #proverb #expression #kitchen #cookingclass #program

 

Join Vietnamese Language Studies (VLS) today to not only learn Vietnamese language but also Vietnamese culture, traditions, history, cuisine, people and many other interesting aspects of Vietnamese. As a leading Vietnamese language center in Ho Chi Minh City (Saigon), we offer a wide selection of personalized online and in-person Vietnamese language lessons ranging from beginner to advanced levels. Contact us now to not only learn more about our Vietnamese programs but also join our community of expatriates, businesses, organizations, international students, travelers, overseas Vietnamese and local Vietnamese. 

Hãy đến với Vietnamese Language Studies ngay hôm nay để không chỉ học tiếng Việt mà còn cả văn hóa, truyền thống, ẩm thực, con người và rất nhiều điều thú vị khác của Việt Nam. Vietnamese Language Studies (VLS) là một trong những trung tâm hàng đầu tại Thành phố Hồ Chí Minh (Sài Gòn) trong lĩnh vực giảng dạy tiếng Việt và văn hoá Việt cho người nước ngoài và Việt Kiều.

09/07/2021

You May Also Like…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments