Tiếng lóng | Vietnamese Slang: Trúng tủ

[English below]
Trúng tủ (tính từ), thường được dùng trong văn nói (khẩu ngữ), với nghĩa là trúng những gì mình đoán trước và đặc biệt học kĩ trước khi bước vào phòng thi hoặc một buổi phỏng vấn,…
——————–
“Trúng tủ” (adj) is a spoken word used to refer when someone hits what they expected and especially revised carefully before doing an exam, or an interview.
Ví dụ:
A: Hôm nay làm bài được không?
How was your exam?
B: Trúng tủ nè!
I was “trúng tủ”. (Which means ‘The questions of the exam was exactly what I have reviewed before)

Hãy đến với Vietnamese Language Studies ngay hôm nay để không chỉ học tiếng Việt mà còn cả văn hóa, truyền thống, ẩm thực, con người và rất nhiều điều thú vị khác của Việt Nam. Vietnamese Language Studies (VLS) là một trong những trung tâm hàng đầu tại Thành phố Hồ Chí Minh (Sài Gòn) trong lĩnh vực giảng dạy tiếng Việt và văn hoá Việt cho người nước ngoài và Việt Kiều.

Join Vietnamese Language Studies (VLS) today to not only learn Vietnamese language but also Vietnamese culture, traditions, history, cuisine, people and many other interesting aspects of Vietnamese. As a leading Vietnamese language center in Ho Chi Minh City (Saigon), we offer a wide selection of personalized online and in-person Vietnamese language lessons ranging from beginner to advanced levels. Contact us today to not only learn more about our Vietnamese programs but also join our community of expatriates, businesses, organizations, international students, travelers, overseas Vietnamese and local Vietnamese.

22/06/2022

You May Also Like…

VLS’ Student: Benoit Cros

VLS’ Student: Benoit Cros

[English below] Anh Benoit là học viên đến từ Pháp. Dù đã có cơ hội qua Việt Nam nhiều lần nhưng...

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments