Mr. Thanh Lương and his letter to Ms. Lai

Mr. Thanh Luong is the father of Main Huong and Hong Anh, who are the 2 “Việt Kiều” students at VLS.

Mr. Thanh Luong and his family have been living and working in Germany for the few decades. He is always concerned about keeping the mother tongue for his children in particular and the overseas Vietnamese next generation in general.

He is really happy and proud of his daughters result after just over 1 year studying Vietnamese at VLS.

Let’s read through the short letter that he sent to Ms. Cat Lai, who is the teacher of Main Huong. We sure that you can see how he loves Vietnamese language and his belief in the development of Vietnamese in the future.

Chú Thanh Lương là bố của chị Main Hương và chị Hồng Anh – 2 học viên Việt Kiều tại VLS.

Chú Thanh Lương và gia đình hiện đã sinh sống và làm việc tại Đức mấy chục năm qua và luôn đau đáu về việc giữ ngôn ngữ mẹ đẻ cho con của mình nói riêng và thế hệ người Việt tại hải ngoại nói chung.

Chú Thanh Lương thực sự rất vui và tự hào với những kết quả mà chị Main Hương và chị Hồng Anh có được trong suốt thời gian hơn 1 năm học tiếng Việt tại VLS.

Đọc qua bức thư ngắn mà chú gửi cho cô Cát Lai – cô giáo của chị Main Hương, chúng ta ai cũng có thể thấy được tình yêu mà chú dành cho tiếng Việt và sự tin tưởng vào sự phát triển của tiếng Việt trong tương lai đúng không ạ?

23/12/2021

You May Also Like…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments