Learn Vietnamese Online: Xôi | Steamed Sticky Rice

[English below]

Việt Nam là quốc gia có nền văn minh lúa nước lâu đời, vì thế song song với việc sử dụng gạo tẻ để nấu cơm – món ăn không thể thiếu trong mỗi bữa ăn hằng ngày – thì gạo nếp cũng được sử dụng để nấu một món ăn cầu kỳ hơn, đó là xôi.

Mỗi vùng miền Việt Nam lại có các loại xôi đặc trưng, phụ thuộc vào các loại nguyên liệu sẵn có ở địa phương.

Dưới đây là một vài loại xôi phổ biến mà bạn sẽ dễ dàng bắt gặp ở mọi hàng quán tại Việt Nam:

– Xôi trắng

– Xôi đậu đen

– Xôi gấc

– Xôi lạc/xôi đậu phộng

– Xôi lá cẩm

Bạn có muốn dự tiệc buffet xôi và tìm hiểu về các loại xôi này cùng VLS không? Tham gia chuyến đi Vietnamese Camp với VLS vào ngày 20-21/3 sắp tới nhé!

 

Vietnam is a lifelong rice civilization country, so plain rice is indispensable in each meal of Vietnamese families.

Apart from plain rice, sticky rice is also popularly used in daily life but in a more sophisticated way of cooking and serving.

Each region of Vietnam has an unique types of sticky rice, depending on the ingredients available in that area.

Here are some popular sticky rice varieties that you will easily find everywhere in Vietnam

Would you like to have a sticky rice buffet and learn more about these sticky rice with VLS? Join the Vietnamese Camp with VLS on March 20-21!

Registration link: https://forms.gle/9kqRTAFgnxfev8Zp6

Hãy đến với Vietnamese Language Studies ngay hôm nay để không chỉ học tiếng Việt mà còn cả văn hóa, truyền thống, ẩm thực, con người và rất nhiều điều thú vị khác của Việt Nam. Vietnamese Language Studies (VLS) là một trong những trung tâm hàng đầu tại Thành phố Hồ Chí Minh (Sài Gòn) trong lĩnh vực giảng dạy tiếng Việt và văn hoá Việt cho người nước ngoài và Việt Kiều.

Join Vietnamese Language Studies (VLS) today to not only learn Vietnamese language but also Vietnamese culture, traditions, history, cuisine, people and many other interesting aspects of Vietnamese. As a leading Vietnamese language center in Ho Chi Minh City (Saigon), we offer a wide selection of personalized online and in-person Vietnamese language lessons ranging from beginner to advanced levels. Contact us today to not only learn more about our Vietnamese programs but also join our community of expatriates, businesses, organizations, international students, travelers, overseas Vietnamese and local Vietnamese.

16/03/2021

You May Also Like…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments