Learn Vietnamese Online: XỈN

[English below]
“Xỉn” là từ địa phương được dùng nhiều ở miền Trung và miền Nam Việt Nam, dùng để chỉ trạng thái không tỉnh táo sau khi tiêu thụ một lượng cồn vượt quá sức chịu đựng của cơ thể.
Người Việt Nam có một số cụm từ thú vị để diễn tả sự “say xỉn”:
– Say/xỉn quắc cần câu
– Say/xỉn bí tỉ
– Say/xỉn không biết trời đất

Hãy đến với Vietnamese Language Studies ngay hôm nay để không chỉ học tiếng Việt mà còn cả văn hóa, truyền thống, ẩm thực, con người và rất nhiều điều thú vị khác của Việt Nam. Vietnamese Language Studies (VLS) là một trong những trung tâm hàng đầu tại Thành phố Hồ Chí Minh (Sài Gòn) trong lĩnh vực giảng dạy tiếng Việt và văn hoá Việt cho người nước ngoài và Việt Kiều.

******************

“Xỉn” is a local word used popularly in the Central and the South of Vietnam referring to the state of not being sober after consuming an amount of alcohol that exceeds the body’s tolerance.
Vietnamese people have some interesting phrases to refer to the “xỉn” or “say” condition:
– Say/xỉn quắc cần câu
– Say/xỉn bí tỉ
– Say/xỉn không biết trời đất

Join Vietnamese Language Studies (VLS) today to not only learn Vietnamese language but also Vietnamese culture, traditions, history, cuisine, people and many other interesting aspects of Vietnamese. As a leading Vietnamese language center in Ho Chi Minh City (Saigon), we offer a wide selection of personalized online and in-person Vietnamese language lessons ranging from beginner to advanced levels. Contact us today to not only learn more about our Vietnamese programs but also join our community of expatriates, businesses, organizations, international students, travelers, overseas Vietnamese and local Vietnamese.

25/06/2022

You May Also Like…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments