Learn Vietnamese Online: Xán lạn

[English]
“Xán lạn” là một từ Hán Việt, trong đó:
– Xán nghĩa là rực rỡ
– Lạn nghĩa là sáng sủa
“Xán lạn” là một tính từ thể hiện sự tích cực, để nói về một điều gì đó tươi sáng, rực rỡ và thường dùng để nói về tương lai.
“Xán lạn” thường bị viết và đọc sai thành “sáng lạng”, “sáng lạn” hay “sán lạn”.
Ví dụ:
– Thằng bé học hành chăm chỉ lắm, chắc chắn tương lai nó sẽ xán lạn.
He studies so hard that I believe he is going to have a “xán lạn” future.

Hãy đến với Vietnamese Language Studies ngay hôm nay để không chỉ học tiếng Việt mà còn cả văn hóa, truyền thống, ẩm thực, con người và rất nhiều điều thú vị khác của Việt Nam. Vietnamese Language Studies (VLS) là một trong những trung tâm hàng đầu tại Thành phố Hồ Chí Minh (Sài Gòn) trong lĩnh vực giảng dạy tiếng Việt và văn hoá Việt cho người nước ngoài và Việt Kiều.

—————
“Xán lạn” is a Sino-Vietnamese, in which:
– Xán means brilliant
– Lạn means bright
“Xán lạn” expresses a positive meaning which is something bright and brilliant, and often used to talk about the future.
“Xán lạn” is often misspelled as “sáng lạng”, “sáng lạn” hay “sán lạn”.

Join Vietnamese Language Studies (VLS) today to not only learn Vietnamese language but also Vietnamese culture, traditions, history, cuisine, people and many other interesting aspects of Vietnamese. As a leading Vietnamese language center in Ho Chi Minh City (Saigon), we offer a wide selection of personalized online and in-person Vietnamese language lessons ranging from beginner to advanced levels. Contact us today to not only learn more about our Vietnamese programs but also join our community of expatriates, businesses, organizations, international students, travelers, overseas Vietnamese and local Vietnamese.

06/07/2022

You May Also Like…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments