Learn Vietnamese Online: Tào lao

[Vietnamese below]
“Tào lao” is an adjective used to refer to miscellaneous sentences and stories in a conversation of which the main purpose is to entertain.
“Tào lao” can also be used to express one’s talk that is not relevant to the others or not interested that makes the others feel bored.
Eg.
– Rảnh không mấy đứa, ngồi nói chuyện tào lao cho vui.
Do you have free time, let’s talk “tào lao” for fun.
– Nói chuyện “tào lao” quá nha!
Stop talking “tào lao”!

Join Vietnamese Language Studies (VLS) today to not only learn Vietnamese language but also Vietnamese culture, traditions, history, cuisine, people and many other interesting aspects of Vietnamese. As a leading Vietnamese language center in Ho Chi Minh City (Saigon), we offer a wide selection of personalized online and in-person Vietnamese language lessons ranging from beginner to advanced levels. Contact us today to not only learn more about our Vietnamese programs but also join our community of expatriates, businesses, organizations, international students, travelers, overseas Vietnamese and local Vietnamese.

——————
“Tào lao” là một tính từ dùng để chỉ những lời nói, câu chuyện linh tinh, không có nội dung thiết thực, mục đích chính là để góp vui.
Ở một mặt khác, “tào lao” có thể được dùng để ám chỉ việc ai đó nói chuyện không liên quan đến chuyện mà những người khác đang nói, hoặc câu chuyện làm mất hòa khí chung của cuộc nói chuyện.

Hãy đến với Vietnamese Language Studies ngay hôm nay để không chỉ học tiếng Việt mà còn cả văn hóa, truyền thống, ẩm thực, con người và rất nhiều điều thú vị khác của Việt Nam. Vietnamese Language Studies (VLS) là một trong những trung tâm hàng đầu tại Thành phố Hồ Chí Minh (Sài Gòn) trong lĩnh vực giảng dạy tiếng Việt và văn hoá Việt cho người nước ngoài và Việt Kiều.

27/04/2022

You May Also Like…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments