Learn Vietnamese Online: SỐ ĐỎ

[Vietnamese below]
“Số” mean destiny.
“Đỏ” means red which is considered as a symbol of luck for Vietnamese people.
“Số đỏ” is used to refer to someone who are easy to get good luck in life.
Eg:
Thằng bé số đỏ lắm! Nó trúng vé số 5 lần trong tháng này rồi đó.
He is “số đỏ”! He has won lottery 5 times in this month.

Join Vietnamese Language Studies (VLS) today to not only learn Vietnamese language but also Vietnamese culture, traditions, history, cuisine, people and many other interesting aspects of Vietnamese. As a leading Vietnamese language center in Ho Chi Minh City (Saigon), we offer a wide selection of personalized online and in-person Vietnamese language lessons ranging from beginner to advanced levels. Contact us today to not only learn more about our Vietnamese programs but also join our community of expatriates, businesses, organizations, international students, travelers, overseas Vietnamese and local Vietnamese.

————–
“Số” có nghĩa là vận mệnh, số phận
“Đỏ” thường được người Việt dùng làm biểu tượng để chỉ những điều may mắn.
“Số đỏ” là cụm từ dùng để chỉ những người gặp được điều may mắn trong cuộc sống mà có thể không cần dùng quá nhiều công sức hoặc cố gắng.

Hãy đến với Vietnamese Language Studies ngay hôm nay để không chỉ học tiếng Việt mà còn cả văn hóa, truyền thống, ẩm thực, con người và rất nhiều điều thú vị khác của Việt Nam. Vietnamese Language Studies (VLS) là một trong những trung tâm hàng đầu tại Thành phố Hồ Chí Minh (Sài Gòn) trong lĩnh vực giảng dạy tiếng Việt và văn hoá Việt cho người nước ngoài và Việt Kiều.

22/04/2022

You May Also Like…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments