Learn Vietnamese Online: Nhật ký

[English below]

“Nhật ký” là một từ Hán Việt trong đó:

“Nhật” nghĩa là ngày.

“Ký” nghĩa là ghi chép.

Từ “nhật ký” là một danh từ dùng để chỉ những ghi chép về những sự việc, hoạt động xảy ra trong ngày kèm theo cảm xúc của người viết.

“Nhật ký” có tính riêng tư và được bảo mật bởi nó thường chứa đựng những câu chuyện riêng tư và cảm xúc riêng của người viết.

Ví dụ: Tối nào bé Na cũng viết nhật ký sau khi học bài xong.

Na writes her diary every night after finishing her homework.

————–

“Nhật ký” is a Sino-Vietnamese word in which

“Nhật” means day/date

“Ký” means note writing.

“Nhật ký” is a book/notebook in which you record your thoughts or feelings or what has happened each day.

“Nhật ký” is considered as a private and confidential thing because it often contains personal stories and feelings of the writer.

Hãy đến với Vietnamese Language Studies ngay hôm nay để không chỉ học tiếng Việt mà còn cả văn hóa, truyền thống, ẩm thực, con người và rất nhiều điều thú vị khác của Việt Nam. Vietnamese Language Studies (VLS) là một trong những trung tâm hàng đầu tại Thành phố Hồ Chí Minh (Sài Gòn) trong lĩnh vực giảng dạy tiếng Việt và văn hoá Việt cho người nước ngoài và Việt Kiều.

Join Vietnamese Language Studies (VLS) today to not only learn Vietnamese language but also Vietnamese culture, traditions, history, cuisine, people and many other interesting aspects of Vietnamese. As a leading Vietnamese language center in Ho Chi Minh City (Saigon), we offer a wide selection of personalized online and in-person Vietnamese language lessons ranging from beginner to advanced levels. Contact us today to not only learn more about our Vietnamese programs but also join our community of expatriates, businesses, organizations, international students, travelers, overseas Vietnamese and local Vietnamese.

22/07/2021

You May Also Like…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments