Learn Vietnamese Online: Nhập gia tùy tục | When in Rome, do as the Romans do

[English below]

Đây là một câu thành ngữ với các yếu tố Hán Việt, trong đó:

“Nhập” nghĩa là gia nhập.

“Gia” có nghĩa là gia đình.

“Tùy” nghĩa là thuận theo, tuân theo.

“Tục” nghĩa là phong tục tập quán, văn hoá, lối sống.

Câu này có nghĩa là khi đến một nơi nào đó, có thể là một gia đình, một cộng đồng, một khu vực hay một quốc gia nào đó, chúng ta cần thuận theo phong tục tập quán, văn hóa của con người nơi đó mà cư xử, sinh sống sao cho phù hợp.

—————

This is an idiom with Sino-Vietnamese elements, in which:

“Nhập” means join.

“Gia” means family.

“Tùy” means to obey, to follow

“Tục” means the custom, culture or life style.

This proverb means that when we go to a certain place, a different house, region, country or a new working environment, we need to learn the customs, culture, behavior of the people to follow accordingly.

Hãy đến với Vietnamese Language Studies ngay hôm nay để không chỉ học tiếng Việt mà còn cả văn hóa, truyền thống, ẩm thực, con người và rất nhiều điều thú vị khác của Việt Nam. Vietnamese Language Studies (VLS) là một trong những trung tâm hàng đầu tại Thành phố Hồ Chí Minh (Sài Gòn) trong lĩnh vực giảng dạy tiếng Việt và văn hoá Việt cho người nước ngoài và Việt Kiều.

Join Vietnamese Language Studies (VLS) today to not only learn Vietnamese language but also Vietnamese culture, traditions, history, cuisine, people and many other interesting aspects of Vietnamese. As a leading Vietnamese language center in Ho Chi Minh City (Saigon), we offer a wide selection of personalized online and in-person Vietnamese language lessons ranging from beginner to advanced levels. Contact us today to not only learn more about our Vietnamese programs but also join our community of expatriates, businesses, organizations, international students, travelers, overseas Vietnamese and local Vietnamese.

04/06/2021

You May Also Like…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments