Learn Vietnamese Online: Học thầy không tày học bạn

[English below]

Học means to learn.

Thầy means teachers.

Không mean no, not.

Tày means equal, same.

Bạn means friends.

Câu tục ngữ nhấn mạnh việc học hỏi từ những người bạn bè đồng trang lứa vì đó là những người gần gũi và cùng tâm thế học giỏi giống chúng ta nên sự truyền đạt sẽ dễ hiểu và thoải mái, người học cũng sẽ không bị áp lực từ sự uy nghiêm và vai vế giữa thầy với trò mà thoải mái học hỏi và thắc mắc nhằm tiếp nhận kiến thức toàn diện hơn.

Câu tục ngữ này không hề xem nhẹ việc học từ thầy cô mà muốn khẳng định thêm vai trò việc học hỏi từ bạn bè, những người xung quanh nhằm giúp chúng ta có thêm kiến thức về nhiều lĩnh vực khác nhau.

————

Besides learning from teachers, it is necessary to learn good things from your friends/colleagues because you will get knowledge in many different fields in life. The communication among friends is also easier and more comfortable, and learners will not be pressured from the hierarchy between teachers and students, they are free to learn and ask questions in order to receive more comprehensive knowledge.

Hãy đến với Vietnamese Language Studies ngay hôm nay để không chỉ học tiếng Việt mà còn cả văn hóa, truyền thống, ẩm thực, con người và rất nhiều điều thú vị khác của Việt Nam. Vietnamese Language Studies (VLS) là một trong những trung tâm hàng đầu tại Thành phố Hồ Chí Minh (Sài Gòn) trong lĩnh vực giảng dạy tiếng Việt và văn hoá Việt cho người nước ngoài và Việt Kiều.

Join Vietnamese Language Studies (VLS) today to not only learn Vietnamese language but also Vietnamese culture, traditions, history, cuisine, people and many other interesting aspects of Vietnamese. As a leading Vietnamese language center in Ho Chi Minh City (Saigon), we offer a wide selection of personalized online and in-person Vietnamese language lessons ranging from beginner to advanced levels. Contact us today to not only learn more about our Vietnamese programs but also join our community of expatriates, businesses, organizations, international students, travelers, overseas Vietnamese and local Vietnamese.

03/08/2021

You May Also Like…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments