Learn Vietnamese Online: Giận tím người

[English below]
Giận tím người – Super angry
“Giận tím người” dùng để chỉ trạng thái bực bội, tức giận mà không thể làm gì để giải tỏa cơn giận đến mức tím người, tím mặt.

“Giận” means “angry”
“Tím” means “purple”
“Người” means “body”.
This is a funny way to say that you’re being so angry until your body and your face turn purple.

Example:
Rủ tui đi chơi mà cho tui leo cây, giận tím người luôn á.
You are the one who ask me to go out and stand me up at the same time. I’m “giận tím người” right now.

Join Vietnamese Language Studies (VLS) today to not only learn Vietnamese language but also Vietnamese culture, traditions, history, cuisine, people and many other interesting aspects of Vietnamese. As a leading Vietnamese language center in Ho Chi Minh City (Saigon), we offer a wide selection of personalized online and in-person Vietnamese language lessons ranging from beginner to advanced levels. Contact us now to not only learn more about our Vietnamese programs but also join our community of expatriates, businesses, organizations, international students, travelers, overseas Vietnamese and local Vietnamese. 

Hãy đến với Vietnamese Language Studies ngay hôm nay để không chỉ học tiếng Việt mà còn cả văn hóa, truyền thống, ẩm thực, con người và rất nhiều điều thú vị khác của Việt Nam. Vietnamese Language Studies (VLS) là một trong những trung tâm hàng đầu tại Thành phố Hồ Chí Minh (Sài Gòn) trong lĩnh vực giảng dạy tiếng Việt và văn hoá Việt cho người nước ngoài và Việt Kiều.

04/01/2021

You May Also Like…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments