Learn Vietnamese Online: Du lịch

[English below]
“Du lịch” là một từ gốc Hán Việt, trong đó:
– “Du” nghĩa là thưởng ngoạn ngắm cảnh, rong ruổi đi chơi.
– “Lịch” nghĩa là đi qua nhiều không gian như: rừng, núi, đồng bằng, …, tạo thành nghĩa mở rộng là được đi nhiều nơi với những trải nghiệm khác nhau.
“Du lịch” là một động từ chỉ việc đi đến những nơi xa lạ để hiểu thêm về đất nước, con người, văn hóa và có những trải nghiệm mới lạ ở một vùng đất mới nào đó.
Ví dụ:
Em mới đi du lịch ở Pháp 3 tuần trước.
I travelled to France 3 weeks ago.
————–
“Du lịch” is a Sino-Vietnamese word, in which:
– “Du” means going around for sightseeing.
– “Lịch” means going through many locations such as forests, mountains and plains, forming an expanded meaning of going to many places with different experiences.
“Du lịch” is a verb that refers to going to other places rather than your place to understand more about the country, people, culture and have new experiences in that new land.

Hãy đến với Vietnamese Language Studies ngay hôm nay để không chỉ học tiếng Việt mà còn cả văn hóa, truyền thống, ẩm thực, con người và rất nhiều điều thú vị khác của Việt Nam. Vietnamese Language Studies (VLS) là một trong những trung tâm hàng đầu tại Thành phố Hồ Chí Minh (Sài Gòn) trong lĩnh vực giảng dạy tiếng Việt và văn hoá Việt cho người nước ngoài và Việt Kiều.

Join Vietnamese Language Studies (VLS) today to not only learn Vietnamese language but also Vietnamese culture, traditions, history, cuisine, people and many other interesting aspects of Vietnamese. As a leading Vietnamese language center in Ho Chi Minh City (Saigon), we offer a wide selection of personalized online and in-person Vietnamese language lessons ranging from beginner to advanced levels. Contact us today to not only learn more about our Vietnamese programs but also join our community of expatriates, businesses, organizations, international students, travelers, overseas Vietnamese and local Vietnamese.

29/09/2022

You May Also Like…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments