Learn Vietnamese Online: Degrees of “THƠM” | Các cách thể hiện “thơm”

[Vietnamese below]
“Thơm” is an adjective used to describe pleasant smells, for example: the scent of flowers, the aroma of food, etc.
In Vietnamese, to express the degree of “thơm”, instead of using the adverbs “very” or “quá, lắm, rất”, people often have more interesting phrases. You will surely surprise Vietnamese people when using them, so please don’t forget to give it a try.
– Thơm nức mũi
– Thơm phức
– Thơm ngào ngạt
– Thơm dễ sợ
– Thơm nồng
– Thơm thoang thoảng
If you know any other ways to express the degrees of “thơm”, please don’t forget to leave a comment below.

Join Vietnamese Language Studies (VLS) today to not only learn Vietnamese language but also Vietnamese culture, traditions, history, cuisine, people and many other interesting aspects of Vietnamese. As a leading Vietnamese language center in Ho Chi Minh City (Saigon), we offer a wide selection of personalized online and in-person Vietnamese language lessons ranging from beginner to advanced levels. Contact us today to not only learn more about our Vietnamese programs but also join our community of expatriates, businesses, organizations, international students, travelers, overseas Vietnamese and local Vietnamese.

—————–
“Thơm” là một tính từ dùng để diễn tả những mùi dễ chịu, ví dụ: mùi thơm của hoa, mùi thơm của đồ ăn,…
Trong tiếng Việt, để diễn tả mức độ của “thơm”, thay vì dùng các trạng từ “rất”, “quá”, “lắm”, người ta thường có các cụm từ thú vị hơn dưới đây, bạn hãy áp dụng nhé, người Việt chắc chắn sẽ ngạc nhiên đó.
Ngoài những cách nói trên, nếu bạn còn biết cách nào khác nữa thì đừng quên bình luận ở bên dưới để chia sẻ cùng VLS nhé!

Hãy đến với Vietnamese Language Studies ngay hôm nay để không chỉ học tiếng Việt mà còn cả văn hóa, truyền thống, ẩm thực, con người và rất nhiều điều thú vị khác của Việt Nam. Vietnamese Language Studies (VLS) là một trong những trung tâm hàng đầu tại Thành phố Hồ Chí Minh (Sài Gòn) trong lĩnh vực giảng dạy tiếng Việt và văn hoá Việt cho người nước ngoài và Việt Kiều.

05/04/2022

You May Also Like…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments