Learn Vietnamese Online: Chặt chém | to be ripped off

[English below]

“Chặt chém” hay “chém” là một từ lóng dùng để chỉ việc bán hàng với giá quá cao so với giá trị thật của món hàng đến mức bất hợp lý.

Ví dụ:

A mua cái áo đó với giá chỉ 50,000đ thôi, mình bị (chặt) chém rồi.

A spent only 50,000đ for that shirt, we were ripped off.

————–

“Chặt chém” or “chém” is a slang word that means to make someone pay more for something than it is worth.

Hãy đến với Vietnamese Language Studies ngay hôm nay để không chỉ học tiếng Việt mà còn cả văn hóa, truyền thống, ẩm thực, con người và rất nhiều điều thú vị khác của Việt Nam. Vietnamese Language Studies (VLS) là một trong những trung tâm hàng đầu tại Thành phố Hồ Chí Minh (Sài Gòn) trong lĩnh vực giảng dạy tiếng Việt và văn hoá Việt cho người nước ngoài và Việt Kiều.

Join Vietnamese Language Studies (VLS) today to not only learn Vietnamese language but also Vietnamese culture, traditions, history, cuisine, people and many other interesting aspects of Vietnamese. As a leading Vietnamese language center in Ho Chi Minh City (Saigon), we offer a wide selection of personalized online and in-person Vietnamese language lessons ranging from beginner to advanced levels. Contact us today to not only learn more about our Vietnamese programs but also join our community of expatriates, businesses, organizations, international students, travelers, overseas Vietnamese and local Vietnamese.

15/07/2021

You May Also Like…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments