Learn Vietnamese Online: BÁN CÁI

[English below]
“Bán cái” là một từ ngữ địa phương quen thuộc và được dùng nhiều ở khu vực miền Trung. Từ này có nghĩa là bạn đẩy công việc và trách nhiệm của mình cho người khác, dù trước đó, đây là công việc mà ai đó đã giao cho bạn.
Ví dụ:
Mẹ: Con làm xong việc mẹ đã giao chưa?
Con: Con bán cái cho em trai rồi
(nghĩa là “Con đẩy qua cho em trai làm rồi”)

Hãy đến với Vietnamese Language Studies ngay hôm nay để không chỉ học tiếng Việt mà còn cả văn hóa, truyền thống, ẩm thực, con người và rất nhiều điều thú vị khác của Việt Nam. Vietnamese Language Studies (VLS) là một trong những trung tâm hàng đầu tại Thành phố Hồ Chí Minh (Sài Gòn) trong lĩnh vực giảng dạy tiếng Việt và văn hoá Việt cho người nước ngoài và Việt Kiều.

—————–

“Bán cái” is a local word that is similar and frequently used in the Central region of Vietnam. This word means that you throw your work and responsibilities onto someone else, even though it was a job that you were assigned before.
Example:
Mother: Have you done the chores that I told you?
Child: I “bán cái” to the younger brother
(which means “I passed them all to the younger brother”)

Join Vietnamese Language Studies (VLS) today to not only learn Vietnamese language but also Vietnamese culture, traditions, history, cuisine, people and many other interesting aspects of Vietnamese. As a leading Vietnamese language center in Ho Chi Minh City (Saigon), we offer a wide selection of personalized online and in-person Vietnamese language lessons ranging from beginner to advanced levels. Contact us today to not only learn more about our Vietnamese programs but also join our community of expatriates, businesses, organizations, international students, travelers, overseas Vietnamese and local Vietnamese.

31/05/2022

You May Also Like…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments