Popular Sino-Vietnamese Idioms

[English below]

Đây là một thành ngữ Hán Việt, trong đó:

“An” nghĩa là yên ổn, ổn định.

“Cư” nghĩa là ở, sinh sống, cư trú.

“Lạc” nghĩa là vui vẻ.

“Nghiệp” nghĩa là sự nghiệp, công ăn việc làm.

Thành ngữ này có nghĩa là phải có nơi ở, có cuộc sống ổn định thì mới có thể chuyên tâm mà lao động, làm việc và đầu tư cho sự nghiệp.

——————

This is a Sino-Vietnamese idiom in which:

“An” means peace, stability

“Cư” means to live, to reside

“Lạc” means happy

“Nghiệp” means career, job

This idiom means that you must have a place to settle down to be able to focus on your labor and work and to be dedicated to the career development.

#vls #베트남어학교 #베트남어아카데미 #vietnameseforeigner #hoctiengvietonline #idiom #proverb

Hãy đến với Vietnamese Language Studies ngay hôm nay để không chỉ học tiếng Việt mà còn cả văn hóa, truyền thống, ẩm thực, con người và rất nhiều điều thú vị khác của Việt Nam. Vietnamese Language Studies (VLS) là một trong những trung tâm hàng đầu tại Thành phố Hồ Chí Minh (Sài Gòn) trong lĩnh vực giảng dạy tiếng Việt và văn hoá Việt cho người nước ngoài và Việt Kiều.

Join Vietnamese Language Studies (VLS) today to not only learn Vietnamese language but also Vietnamese culture, traditions, history, cuisine, people and many other interesting aspects of Vietnamese. As a leading Vietnamese language center in Ho Chi Minh City (Saigon), we offer a wide selection of personalized online and in-person Vietnamese language lessons ranging from beginner to advanced levels. Contact us today to not only learn more about our Vietnamese programs but also join our community of expatriates, businesses, organizations, international students, travelers, overseas Vietnamese and local Vietnamese.

25/06/2021

You May Also Like…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments